Начало | За нас | История БИАФ | История Българска Авиация | Партньори | 2014 | 2015 | АРХИВ | Галерия
НОВОСТИ

Активности на Фондация „Български Военновъздушни сили“ Април 2019

Прочети още

----------------------------------------------------------

ПРИЗНАТЕЛНОСТ

от ръководството, учителите и учениците на 164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" Прочети още

----------------------------------------------------------

ПОДКРЕПА

Управителният съвет на фондация „Български Военнвъздушни сили“ изразява своята най-искрена подкрепа на изявлението на Президента и върховен главнокомадващ г-н Румен Радев: „В авиацията има един много хубав термин - радиомълчание. Аз призовавам и премиерът, и министрите, и народните представители да запазят радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия. Нека покажем, че сме цивилизована държава и прозрачност, обективност, равнопоставеност не са празни приказки“ и призоваваме за присъединяване на цялата авиационната общественост към него.

 

----------------------------------------------------------

O Б Я В А

Дружество "Йотов и син" търси пилоти - инструктори, инженери и техници по различни специалности на самолет Л-39, за наемане на работа.

Лице за контакт: Мария Иванова
тел: 0884883645

----------------------------------------------------------

Из заключителното слово на бригаден генерал (о.з.) Спас Спасов по повод конференцията „50 години безпилотна авиация в България“, посветена на юбилея и Международния ден на авиацията и космонавтиката

Прочети още

----------------------------------------------------------

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СОФИЯ, ФИЛИАЛ ПЛОВДИВ

ФОНДАЦИЯ „БЪЛГАРСКИ ВВС“

ВВС НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

организират

НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ
„50 ГОДИНИ БЕЗПИЛОТНА АВИАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ“

 

----------------------------------------------------------

ПРИВЕТСТВИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ОТНОСНО ИНИЦИАТИВА ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 105-ТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА АВИАЦИЯ И 100 ГОДИНИ БЪЛГАРСКА ИЗТРЕБИТЕЛНА АВИАЦИЯ

 

----------------------------------------------------------

ПРИВЕТСТВИЕ НА КОМАНДИРА НА ВВС по случай Празника на авиацията и Военновъздушните сили

Прочети още

 

----------------------------------------------------------

 

Ген. Спас Спасов, председател на Фондация „Български ВВС“, пред „Труд": Стартираме инициативата за авиошоу на Балканите

"Категоричен съм, че ни трябват нови самолети и че сме закъснели с модернизацията на авиацията..."

Прочети още

 

----------------------------------------------------------

40 години от първия полет на МиГ-23

На 19 декември 1976 г. за първи път пристига МиГ-23БН и лети в небето на България. Бригаден генерал от запаса Спас Спасов разказва за този уникален самолет и неговата история в България.

Прочети още

13-mig-23

 


Из заключителното слово на бригаден генерал (о.з.) Спас Спасов по повод конференцията „50 години безпилотна авиация в България“, посветена на юбилея, Международния ден на авиацията и космонавтиката

 

Из заключителното слово на бригаден генерал (о.з.) Спас Спасов

 

        Късно привечер на 12 април 2018 година с един летателен ден превърнал се в малък авиационен празник приключи втория ден на научната конференция „50 години безпилотна авиация в България“.

            Посветена на юбилея, Международния ден на авиацията и космонавтиката и във връзка с празника на специалността „Авиационна техника и технологии“ на ТУ, филиал Пловдив тя е поредния заслужен триумф за авиационната общественост в България.

            Конференцията постигна основните си цели като припомни с точността на историческата памет какви и колко значими успехи са имали българските авиконструктори и авиационни инженери в създаването, производството и износа на безпилотни летатателни апарати с високо качество за бойно и гражданско приложение. И, че има необходимата приемственост за такова поприще както на сегашния етап така и за в бъдеще, достойно да мотивира младежта да се посвети на  неговото развитие. Освен това с достойнство отбеляза празника с международно значение и годишнината на една високо уважаема специалност в ТУ, филиал Пловдив.

            Изказвам благодарност към основните организатори на конференцията - ръководството на ТУ, филиал Пловдив в лицето на директора проф.  инж. Въльо НИКОЛОВ, доц. д-р инж. Пепо ЙОРДАНОВ,  декан на Факултета по машиностроене и  уредостроене, доц. д-р инж. Христиан ПАНАЙОТОВ, зам.-декан на Факултета, проф. д-р инж. Добрин СЕЙЗИНСКИ – ръководител катедра „Транспортна и авиационна техника и технологии“ към филиала на доцент д-р инж. Стоян АВРАМОВ към филиала и управител на „Телесис“ ООД, доц. д-р инж. Атанас НАЧЕВ от ТУ-София, филиал Пловдив, маг. инж. Антон СИРОМАШКИ и другите членове на Програмния и Организационня комитет, които с високата си компетентност и целеустременост допринесоха за постигнатия максимален резултат.

            Благодаря на почетния председател генерал-майор Цанко СТОЙКОВ, Командир на ВВС, който награди ветераните на безпилотното самолетостроене с паметни персонални плакети и с непосредственото си участие в конференцията изрази подкрепата на българските ВВС към нейните цели и задачи.

           Изказвам и благодарност към целия УС на фондация „Български ВВС“ - инициатори на това благородно начинание и за всеотдайната им и последователна дейност за нейната  реализация.

            И не на последно място по заначение искам да засвидетелствам нашето уважение и към спонсорите, без която подкрепа и разбиране нямаше да се постигне това високоефективно логистично осигуряване.

            Затова с благодарност си позволявам да ги съобщя:  инж. Стоян АВРАМОВ - доцент към ТУ, филиал Пловдив и управител на „Телесис“ ООД, полк. (о.з.) Йори ГАНЧЕВ, управител на „Авио ойл“ ЕООД, г-н Христо ДУРЧЕВ, управител на „Балкантел“ООД, инж. Георги БЪНЕВ, домакин на летателния празничен ден и собственик на летище Марица, майор (о.з.)  инж. Антон КАЦАРОВ, майор (о.з.) инж. Светлозар ДЯКОВ, управител на „Джусита-Дес“ ООД и други.  

 
До нови срещи!

 

 

Общи условия | Контакти